Verschillende vormen van creatine

Verschillende vormen van creatine

Er zijn veel verschillende vormen van creatine op de markt. Welke functies vervult het? Laten we er een paar bekijken om te weten welke eigenschappen ze hebben.
Evolite Nutrition Fatburner Reading Verschillende vormen van creatine 2 minuten Volgende Eiwitrepen - Is het het waard?
Er zijn veel verschillende vormen van creatine op de markt. Welke functies vervult het? Laten we er een paar bekijken om te weten welke eigenschappen ze hebben:

Creatine monohydraat - Dit is de meest populaire vorm van creatine. Veel mensen die hun avontuur beginnen met trainen en spiermassa opbouwen, beginnen met monohydraat. Het onderscheidt zich door zijn hoge opneembaarheid, toename van krachtuithoudingsvermogen, versnelling van de toename van vetvrije massa. Het vertoont ook anabole en antikatabole effecten.

Creatinemalaat - TCM (Tri Creatine Malate) is een chemische verbinding gemaakt van creatinemonohydraat en appelzuur. De belangrijkste werking van malaat is het vergroten van de fosfocreatinevoorraden in onze spieren, wat leidt tot een sneller herstel van de basisenergie-eenheid ATP. Het helpt ook het vermogen om glycogeen op te slaan in de spieren te vergroten.

Kre-Alkalyn - (gebufferd creatine monohydraat) is een gepatenteerde vorm van creatine die is ontwikkeld om het risico te minimaliseren dat creatine wordt omgezet in creatinine (de niet-actieve vorm van creatine). Het heeft soortgelijke eigenschappen als gewoon creatine monohydraat (versnelde massatoename, groter uithoudingsvermogen, anabole en antikatabole effecten), maar deze verbinding houdt geen water vast in het lichaam en heeft geen invloed op spijsverteringsproblemen.

Creatine Orotate - wordt beschouwd als een van de meest krachtige en geavanceerde vormen van creatine. Orotan is vooral gericht op fysiek actieve mensen, met name bodybuilders en professionele trainers. De belangrijkste functies ervan zijn het vergroten van de omvang van het spierweefsel, het versnellen van de regeneratie na de training en het verhogen van de energie tijdens de training. Een belangrijk kenmerk van deze formule is het vermogen om water te binden (optimale hydratatie van het lichaam), zodat de intensiteit en de duur van de training kunnen worden verhoogd.

Creatine Stack - Veel fabrikanten bevelen ook mengsels van verschillende creatines aan. Een creatinestack is een complex van verschillende vormen van creatine, vaak verrijkt met stoffen die het transport van creatine in de spieren ondersteunen, vitaminen en mineralen, en koolhydraten.