Van Droom naar Wereldtitel: Ivana Vogel Kroont zich tot Kampioen Bankdrukken in Amerika

Van Droom naar Wereldtitel: Ivana Vogel Kroont zich tot Kampioen Bankdrukken in Amerika

Hoe het voelt om wereldkampioen te zijn
Het voelt super tof/cool maar ook heel onwerkelijk om wereld kampioen te zijn! Ik besef het nog niet helemaal, want in het dagelijks leven ga ik natuurlijk gewoon weer normaal naar werk en school en ondanks dat iedereen mij feliciteert voelt het nog steeds niet echt, maar het voelt een beetje als een droom!

Was je gespannen voor de wedstrijd?
Ik was echt helemaal niet gespannen voor dat ik het podium op moest! Voor de reis wel want ik houd niet van reizen maar tijdens de wedstrijd ging alles voor mijn gevoel vanzelf. Het hielp ook dat ik super goede coaching had die alles regelde voor mij waardoor ik daar niet mee bezig hoefde te zijn en lekker kon focussen op de lifts!

Favoriete herinnering aan de trip
Mijn favoriete herinnering van de trip was dat we met het team leuke dingen gingen doen. Samen lunchen en dat soort dingen. Het was gewoon zo mega gezellig meteen met iedereen, echt een toffe ervaring!

Heb je meer wedstrijden gepland en zou je die anders aanpakken dan dit WK?
De volgende keer zou ik niks anders doen! Gewoon weer puur genieten en presteren.

Mijn plannen de komende maanden zijn strak! Elke maand heb ik wel 1 belangrijke wedstrijd. 13 juli doe ik mee aan de Euromuscle show in Amsterdam RAI, 7 augustus sta ik op het EK bankdrukken in Istanboel en daarna doe ik nog mee met het open NK bankdrukken, hopelijk mag ik dan volgende jaar ook weer mee naar het WK in Noorwegen.

Ben je al eerder naar Amerika geweest en hoe heb je deze reis ervaren?
Het was inderdaad mijn eerste keer in Amerika, het was echt zo’n andere cultuur. Maar mega leuk. De mensen waren heel vriendelijk en uiteten daar is echt een ervaring. Ook Walmart (de supermarkt) was echt een schock! Zoooveel eten en dingen om uit te kiezen dat is te bedenken hier in Nederland.

Volgende lezen

AAKG de ultieme gids naar voordelen en nadelen