Ontgrendel de Voedingswaarde van Miconized Havermout - De Perfecte Toevoeging aan je Dieet

Ontgrendel de Voedingswaarde van Miconized Havermout - De Perfecte Toevoeging aan je Dieet

Miconized oats, ook wel bekend als gemalen havermout, is een unieke vorm van havermout die zorgt voor een groter oppervlakte van het graan waardoor deze sneller en gemakkelijker verteerd kan worden. Dit maakt miconized oats een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een snellere maar tegelijkertijd voedzame manier van ontbijten. In deze blog zullen we ingaan op de voordelen van het gebruik van miconized oats in uw dieet.

Voedingswaarde
Miconized oats zijn rijk aan vezels, eiwitten en gezonde koolhydraten. Een portie van 30 gram miconized oats bevat ongeveer 5 gram vezels, 3 gram eiwit en 21 gram koolhydraten, waarvan maar liefst 2 gram suikers. Vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering, eiwitten zijn noodzakelijk voor groei en herstel van spieren en gezonde koolhydraten zorgen voor energie.

Cholesterol verlagen
Een van de voordelen van een dieet rijk aan havermout is dat het kan helpen bij het verlagen van cholesterol. Dit komt doordat havermout een rijke bron is van beta-glucan, een soort vezel die helpt bij het verlagen van het slechte LDL-cholesterol. Miconized oats zijn hier geen uitzondering op en kunnen dus ook bijdragen aan een gezonde hart en bloedvaten.

Regulatie van bloedsuiker
Miconized oats kunnen ook helpen bij het reguleren van bloedsuiker. Dit komt doordat havermout een lagere glycemische index heeft dan andere koolhydraatbronnen, zoals rijst of pasta. Dit betekent dat de koolhydraten in havermout geleidelijker worden afgegeven in de bloedbaan, waardoor er geen plotselinge pieken in de bloedsuikerspiegel ontstaan. Dit kan bijdragen aan een gezonde bloedsuikerspiegel en kan ook helpen bij gewichtsverlies.

Gewichtsverlies
Miconized oats kan ook helpen bij gewichtsverlies. Dit komt doordat havermout een hogere volumineuze eigenschap heeft dan andere koolhydraatbronnen, waardoor u sneller verzadigd raakt en dus minder snel trek heeft. Ook kan de hoge vezelgehalte ervoor zorgen dat u zich langer verzadigd voelt en dus minder snel naar tussendoortjes grijpt.

 

Volgende lezen

De voordelen van NAC
USN Muscle Fuel Anabolic - Het ultieme supplement voor spieropbouw