Berberine afvallen

Berberine afvallen

Berberine afvallen

Wil je al enige tijd afvallen, maar blijven de resultaten uit? Probeer dan het supplement Berberine om afvallen mogelijk te maken. Het is een uiterst effectief en natuurlijk supplement, waarbij de stof op moleculair niveau werkzaam is in je lichaam. Er zitten positieve gezondheidsvoordelen aan, waarbij Berberine zorgt voor het verlagen van de bloedsuikerspiegel en gewichtsverlies tot gevolg heeft. De gezondheid van het hart wordt ook verbeterd, waardoor bloed weer beter door je lichaam wordt gepompt. Het is een supplement waarbij wetenschappelijk is bewezen dat het effect heeft op je fysieke gezondheid en kan bijdragen aan het afvallen. Wanneer afvallen moeilijk lukt en je al menig dieet hebt uitgeprobeerd, zul je versteld staan van de resultaten die met dit supplement zijn te behalen.

Wat is Berberine?

Berberine is een bioactieve stof die in verschillende planten voorkomt. Het wordt gewonnen, onder meer uit een groep struiken die behoort tot het geslacht Berberis, vandaar de naam. De stof heeft een kenmerkende gele kleur en kan uitzonderlijk effectief worden ingezet bij de behandeling van verschillende aandoeningen. Berberine behoort tot de alkaloïden, een klasse van verbindingen die sinds lange tijd in de traditionele Chinese geneeskunde wordt ingezet voor het verhelpen van uiteenlopende gezondheidsperikelen. Het bewijst gunstige effecten te hebben op fysieke problemen, waaronder afvallen. Wil je graag afvallen, maar helpt hardlopen of naar de sportschool nauwelijks tot niet, dan kan een juiste dosering van Berberine het afvallen ondersteunen. Een volstrekt natuurlijk product, wat positieve ondersteuning biedt bij het verliezen van gewicht en het verkrijgen van een gezond lichaam.

Werking Berberine op afvallen

Wanneer je last hebt van overgewicht, kan dit komen doordat de lichaamscellen minder gevoelig worden voor insuline. Het lichaam heeft moeite om voldoende glucose uit het bloed in de cellen te krijgen. Hierdoor ontstaat een verhoogde bloedsuikerspiegel en zul je aankomen, vermoeid raken en moeilijker herstellen bij ontstekingen. Door een supplement aan Berberine te nemen, activeer je het AMP, ofwel een proteïne kinase. Dit enzym regelt de voedselopname en het energieverbruik in de spieren en lever. De triglyceridenwaarden in het bloed, dat fungeert als een bepaald vetbron dat energie opslaat, worden aanzienlijk verlaagd. Een verlaagd vetgehalte zorgt ervoor dat het lichaam gemakkelijker glucose naar de cel transporteert, waardoor vetophoping afneemt. Het gehele fysiek gestel wordt weer vatbaar voor het opnemen van insuline. Schadelijke effecten op de lichamelijke gezondheid worden zo verkleind, waardoor je als bijkomstig voordeel bovendien kunt afvallen. 


Positieve uitwerking op cholesterolspiegels

Veel studies tonen aan dat Berberine een positieve uitwerking heeft op de cholesterolspiegels en de bloeddruk. Met een dosering tussen de 500 en 1500 mg verlaag je op veilige wijze de cholesterolspiegels en zul je een aanzienlijke bevordering op het afvallen bemerken. Pas de dosering aan naar jouw situatie, anders kun je bijwerkingen als maagklachten, obstipatie of misselijkheid ervaren. Berberine wordt gerekend tot de superfoods en wordt vaak geprezen voor de effecten op het metabolisme. Het werkende AMPK-enzym wordt niet voor niets de ‘master switch’ voor de stofwisseling genoemd, waarbij het zowel het hart, de hersenen als de lever ondersteunt en het afvallen stimuleert.

Volgende lezen

Which supplements does Junior Mr Olympia use?
Trainen volgens een Push Pull Legs schema