ZMA, de goedkoopste manier om je testosteron te stimuleren.

ZMA, de goedkoopste manier om je testosteron te stimuleren.

ZMA, de goedkoopste manier om je testosteron te stimuleren.

Een groot deel van de mensen heeft een tekort aan magnesium. Dit is een enorm probleem omdat het mineraal nauw betrokken is bij meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam.

Tekorten aan zink komen niet zo vaak voor, maar ze vormen een bedreiging voor je gezondheid, aangezien het mineraal onder andere een grote rol speelt bij de hormonale status, celdeling, wondgenezing, energieniveaus en koolhydraatbeheer.

Hoewel het slecht nieuws is om niet genoeg van beide mineralen te hebben, is een tekort aan zowel zink als magnesium exponentieel erger. Het kan niet alleen een negatieve invloed hebben op uw gezondheid in het algemeen.

 

Zonder voldoende hoeveelheden van deze mineralen dalen de testosteronniveaus en hapert de testiculaire functie in het algemeen. Om de zaken nog erger te maken, verliezen wij zink en magnesium (samen met een paar andere mineralen) uit het lichaam door zweten, dus hoe meer atleten trainen, hoe harder ze trainen, hoe meer zink en magnesium ze verliezen.

Dat verlaagt de testosteronniveaus mogelijk nog verder, waardoor het nog moeilijker wordt om vooruitgang te boeken.

Er is echter een gemakkelijke oplossing. Neem een goedkope, goed geabsorbeerde supplement zoals ZMA om de zink- en magnesiumspiegels te versterken en tegelijkertijd de testosteronniveaus te verhogen terwijl de testiculaire functie wordt hersteld.

 

Waarom hebben we een tekort aan zink en magnesium?

We weten dat intensieve lichaamsbeweging en zweten deze tekorten aan mineralen verergeren, maar het is waarschijnlijk dat voeding of voedingsgewoonten de meesten van ons in de eerste plaats een tekort hebben gemaakt.

Koolzuurhoudende dranken vormen een groot probleem, omdat het fosfaat in de dranken zich bindt met magnesium. En zowel suiker als cafeïne hebben ook een relatie met magnesium, en hoe meer je van elk binnenkrijgt, hoe meer mineralen je verliest.

Zinktekorten worden veroorzaakt door de eerder genoemde zweet gerelateerde verliezen, slechte opname of verminderde inname via de voeding door het vermijden van zinkrijk voedsel of gewoon door pech bij het binnenkrijgen van plantaardige bronnen die zijn gekweekt onder omstandigheden die niet ideaal waren.

 

Vrouwen kunnen ook ZMA gebruiken , omdat ze vatbaar zijn voor dezelfde tekortkomingen als mannen, vooral als ze atleten zijn. Magnesium speelt bijvoorbeeld grotendeels dezelfde rol (hoewel minder in omvang) bij de testosteronniveaus van vrouwen als bij mannen. Evenzo speelt zink ook een rol bij de vruchtbaarheid van vrouwen.

Volgende lezen

Training 101 - Waarom een Push-Pull-Legs trainingschema?
Training 101 - Spierherstel