Wat doet bergamot precies?

Wat doet bergamot precies?

Bergamot is een citrusvrucht die voornamelijk in Zuid-Italië groeit. Suppletie met bergamot kan ontstekingen helpen verminderen, de bloedglucose verlagen en hart- en vaatziekten helpen voorkomen.

Citrusvruchten zoals bergamot zijn rijk aan flavonoïden, die de immuunrespons en de gezondheid van het hart bevorderen. Bergamot kan ook antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben en kan helpen de cholesterol te verlagen.

Cholesterol verlagen

Uit een studie haalde men verschillende onderzoeken aan die suggereren dat bergamot kan helpen de lipiden in het lichaam te verminderen en het risico op hart- en vaatziekten te verlagen.

Uit de onderzoeken bleek dat het nemen van een dagelijkse aanvulling van bergamot afgeleide polyfenolfractie (BPF) het totale cholesterol, low-density lipoprotein (LDL) cholesterol en triglyceriden verlaagde en verhoogde high-density lipoprotein (HDL) of "goede" cholesterol.

Beheer van de bloedglucose

Diverse studies hebben gekeken naar het effect van bergamotsupplementen op het beheersen van de bloedglucosespiegel bij mensen met het metabool syndroom, dat symptomen veroorzaakt zoals hoge:

  • Bloedglucosewaarden
  • HDL-cholesterol
  • Bloeddruk

Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6392855/#fsn3903-bib-0012

Vermindering van ontstekingen

Bergamot kan ontstekingen in het lichaam helpen verminderen.

De auteurs van een studie uit 2015 hebben uit betrouwbare bronnen gekeken naar het effect van bergamot op het verminderen van ontstekingen bij muizen. De muizen vertoonden minder ontstekingsmarkers na een dagelijkse dosis bergamot sap.

De onderzoekers concluderen dat de ontstekingsremmende eigenschappen van een bergamot supplement gunstig kunnen zijn voor de behandeling van aandoeningen zoals inflammatoire darmaandoeningen bij mensen.

Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25491246/

Volgende lezen

Pre workout supplementen
Hoeveel eiwit moeten we per dag consumeren?