Waar is een berberine supplement goed voor?

Waar is een berberine supplement goed voor?

Berberine is een supplement met antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen uit de groep van de isochinolinealkaloïden. Het wordt verkregen uit gewone barbes. Het is een bioactieve stof met een breed scala aan toepassingen.


Berberine en gewichtsverlies:
Berberine wordt vooral aanbevolen voor mensen die met zwaarlijvigheid te kampen hebben. Berberine helpt de vetverbranding te versnellen en het niveau van de hormonen die verantwoordelijk zijn voor het vetmetabolisme te reguleren.


Effect op de werking van het spijsverteringskanaal:
Dit voedingssupplement heeft een positieve invloed op het spijsverteringskanaal. De alkaloïden die het bevat, helpen de goede bacteriën van de darmen te reguleren en hebben een positieve invloed op de bacteriële microflora, wat bijdraagt tot de vermindering van de ontwikkeling van infecties en kan helpen om ontstekingen in het spijsverteringskanaal te verlichten.


Een gezonder hart:
Berberine helpt de triglyceriden, de totale cholesterol en de "slechte cholesterol" (LDL) te verlagen, en verhoogt het peil van de "goede cholesterol" (HDL). Regelmatige supplementatie vermindert het risico op atherosclerose en de gevolgen daarvan (risico op een hartaanval of ischemische beroerte). Berberine helpt, zoals we hierboven schreven, bij de vetverbranding, waardoor het de bloedvaten helpt verwijden en leidt tot een daling van de bloeddruk.


Helpt je bloedsuiker regulatie:
Berberine is vergelijkbaar met insuline door de glucose-opname door de lichaamscellen te verhogen. Het ondersteunt ook de regeneratie van alvleeskliercellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van insuline, en helpt zo de concentratie ervan in het bloed te verhogen. Het remt ook de afbraak van complexe suikers in eenvoudige suikers. Al deze acties leiden op hun beurt tot een verlaging van de bloedsuikerspiegel. Maar je moet niet vergeten dat naast suppletie ook voeding en beweging belangrijk zijn.

Bestel je berberine HIER

Volgende lezen

Alles over ons nieuwe product: Corti-Less
Natuurlijke pre workout supplementen