Lees hier wat je moet weten over BCAA aminozuren!

Lees hier wat je moet weten over BCAA aminozuren!

- Een artikel geschreven door Gary Knopperts. Only Whey atleet en competitief bodybuilder. -

De BCAA aminozuren, wat weten we erover, en wat moet jij erover weten?

Hoewel BCAA niet nieuw is, is er een golf van nieuw onderzoek naar hoe deze unieke groep aminozuren de lichaamssamenstelling en prestaties kan beïnvloeden. Het is duidelijk dat BCAA de prestaties en lichaamssamenstelling in bepaalde situaties kan verbeteren.

 

BCAA, wat doet het precies?

Verbeterde spiereiwitsynthese en herstel van spiervezels als reactie op krachttraining en BCAA-suppletie.

Verbeterde controle van het lichaamsgewicht en vetverlies tijdens energiebeperkte diëten met voldoende eiwitten en BCAA.

Verbeterde uithoudingsvermogen door het voorkomen van centrale vermoeidheid en / of andere factoren met BCAA-suppletie.

 

 Hoe veel BCAA:

Voor mannen ligt een goede dosis op ongeveer 12 gram. Voor vrouwen ongeveer 7.

 

Wanneer BCAA:

BCAA aminozuren dienen tijdens en rondom de training genuttigd te worden, dat is het meest effectief!

 

 Waar bestaan BCAA supplementen uit:

De vertakte aminozuren bestaan ​​uit drie essentiële aminozuren:

Leucine, Isoleucine, Valine.

Van de drie BCAA bestandsdelen is leucine het meest onderzocht. Het is dit aminozuur dat het grootste voordeel lijkt te bieden. En op basis van wat we tegenwoordig weten, heeft leucine een hogere oxidatiesnelheid in skeletspieren vanwege de chemische structuur, en speelt het een belangrijke rol bij de eiwitsynthese en is het uniek in zijn vermogen om deel te nemen aan verschillende metabolische processen in ons lichaam.

Sporters, zowel kracht-als duursporters die op zoek zijn naar manieren om zich te verbeteren moeten zeker zorgen voor een optimale opname van BCAA uit hun voedsel. Aangezien het moeilijk kan zijn om de genoeg leucine, isoleucine en valine uit alleen je voedingspatroon te halen, is een BCAA supplement een prima toevoeging. Verder kan aanvullende gerichte BCAA-suppletie (tijdens en / of na de training) extra voordelen bieden in termen van het vergroten van de vetvrije massa.

Kortom, het is bewezen dat BCAA de prestaties en lichaamssamenstelling in bepaalde situaties kan verbeteren. Heb je vragen over BCAA's, schroom dan niet om ons te vragen.