Eiwitrepen - Is het het waard?

Eiwitrepen - Is het het waard?
Wanneer eiwitrepen consumeren?
Vanwege het hoge gehalte aan koolhydraten, waaronder eenvoudige suikers, moeten de meeste repen vlak na de training worden geconsumeerd. Zowel kracht- als duurtraining putten de spierglycogeenvoorraden uit, die door het tussendoortje effectief worden aangevuld. Bovendien zal de grote hoeveelheid eiwitten het herstelproces van het spierweefsel op gang brengen. De eiwitreep zal ook nuttig zijn als energiesupplement voor een intensieve training, vanwege het hoge aantal calorieën en het kleine volume, dat de maag niet belast. Bovendien is het een goed alternatief voor populaire suikerhoudende snacks.

Zijn eiwitrepen dik makend?
Het gevaar van het regelmatig eten van eiwitrepen is dat je gemakkelijk te veel calorieën binnenkrijgt. De gemiddelde reep bevat driehonderd tot vijfhonderd calorieën, en het hoge gehalte aan eenvoudige suikers veroorzaakt insulinepieken en het ontstaan van plotselinge hongeraanvallen. Daarom is het belangrijk de hoeveelheid geconsumeerde eiwitsnacks onder controle te houden, vooral tijdens de periode van vetvermindering. Ze zullen zeker een betere keuze zijn dan de populaire snoepjes die in elke winkel verkrijgbaar zijn, maar wat betreft de vormgeving van uw figuur is de dagelijkse calorie-inname de belangrijkste factor.

Soorten eiwit in een snack
Bij het kiezen van een eiwitsnack is het een goed idee om het etiket van het product en de samenstelling zorgvuldig te lezen. Afhankelijk van de fabrikant worden verschillende vormen van eiwitten gebruikt om repen te maken. Het is de moeite waard producten te kiezen die melkeiwitten bevatten, zowel concentraten als isolaten. Deze worden gekenmerkt door een complete pool van aminozuren die de spieren effectief zullen regenereren. Wanneer u eiwitrepen koopt, vermijd dan die met soja- en collageeneiwitten. Zij zijn een goedkoper en minder effectief substituut voor de bovengenoemde wei-eiwitten. Het is ook de moeite waard ervoor te zorgen dat een portie ten minste 25 gram eiwit bevat.

Soorten koolhydraten en vetten in een snack
Een zeer groot nadeel van repen en andere eiwitsnacks is de aanwezigheid van bewerkte koolhydraten en geraffineerde vetten. Deze belasten het lichaam en dragen bij tot ontstekingen. Let bij het controleren van de samenstelling van producten op de aanwezigheid van schadelijke suiker, glucose-fructosestroop, zetmeelstroop of maltodextrine. In plaats van de bovengenoemde is het de moeite waard te kiezen voor snacks die hun zoete smaak baseren op de aanwezigheid van xylitol of erythritol. Een goede eiwitreep moet relatief weinig verzadigd vet en veel vezels bevatten.

Alternatieven voor eiwitrepen
De dynamische groei van de fitnessmarkt heeft geleid tot de opkomst van producten die een alternatief bieden voor de populaire eiwitrepen, gericht op gezondheidsbewuste personen. Repen gemaakt van onbewerkte ingrediënten zoals dadels, kokosmelk, noten, xylitol, bonen of bananen worden steeds populairder. De combinatie van deze producten met whey-eiwit zorgt voor een lage glycemische index en veel micronutriënten. Dit soort snoepjes zijn kort houdbaar en bevatten minder calorieën en meer vezels dan standaard eiwitrepen.

Andere eiwitsnacks
Supplementenbedrijven overtreffen zichzelf bij het bedenken van eiwitrijke snacks voor sporters. Naast de ons allen bekende eiwitrepen kunnen we producten kopen als koekjes, chips, chips, pudding of wafels. Alle bovengenoemde hebben een verhoogde hoeveelheid eiwitten, die de eetlust zullen helpen stillen, vooral tijdens de afbouwperiode. Bij de keuze is het de moeite waard niet alleen op de eiwitten te letten, maar vooral op de eenvoudige suikers en vetten, waarvan een overmaat uw dieet en resultaten zal saboteren.

Samenvatting
Het is belangrijk om bij het kiezen van eiwitrepen de product etiketten zorgvuldig te lezen, want de meeste snacks bevatten een zeer grote hoeveelheid eenvoudige suikers en verzadigde vetzuren. Een andere manier waarop fabrikanten kunnen besparen is door hele whey-eiwitten te vervangen door soja-eiwitten. Het is ook nuttig het totale aantal calorieën in één product te controleren, omdat dit kan leiden tot een aanzienlijke overschrijding van de dagelijkse energiebalans, die bepalend is voor het vetverlies tijdens de afvalperiode. Daarom moeten eiwitrepen en andere snacks tijdens de afvalperiode worden beperkt ten gunste van de periode van opbouw van spiermassa. De producten in kwestie bieden een goed alternatief wanneer er geen tijd is om een volledige maaltijd te eten.

Volgende lezen

Verschillende vormen van creatine
BCAA? Basis kennis