Corti voor een gezond lichaam

Corti voor een gezond lichaam

Als het cortisolgehalte hoog aanhoudt, kan zorgen voor fysieke klachten. Je kunt er moeilijker door in slaap vallen en nachten wakker blijven, waardoor je je vermoeid en gestresseerd voelt. Hetgeen bijdraagt aan een verdere ophoping aan cortisol.
Berberine werking Reading Corti voor een gezond lichaam 3 minuten Volgende Turkesterone

Als het cortisolgehalte hoog aanhoudt, kan zorgen voor fysieke klachten. Je kunt er moeilijker door in slaap vallen en nachten wakker blijven, waardoor je je vermoeid en gestresseerd voelt. Hetgeen bijdraagt aan een verdere ophoping aan cortisol. Je lichaam kan verzuurd raken en bij langdurig hoge cortisollevels kunnen infecties optreden. Cortisol wordt aangemaakt in de bijnieren en het regelt de afbraak van verschillende eiwitten. Ook maakt het bijnierschorshormoon glucose aan in je lichaam. Te veel stress zorgt voor een verhoging van de bloeddruk, een verhoogd cholesterolgehalte en een minder optimale werking van het afweersysteem. Het is dus uiterst belangrijk om dit gehalte in balans te houden. Tijdens het sporten treedt eveneens verzuring op en bouw je stress op, doordat je lichaam intensief traint en hierdoor schade oploopt. Een goed herstel is nodig voor spieropbouw. Echter met te hoge cortisollevels wordt herstel moeilijker. Corti kan helpen om het cortisolgehalte in balans te houden. 


Corti voor balans in cortisol

Corti of Corti-Less beschikt over 3 bestanddelen en is opgebouwd uit Ashwagandha en Fosfatidylserine, wat is samengevoegd in vegan capsules. Met deze bestanddelen kun je een goede basis leggen om je lichaam te ondersteunen in stressvolle situaties. Het biedt zo een uitstekende combinatie om ook bij lichamelijke activiteiten die stress opleveren voor het lichaam, de juiste ondersteuning te bieden. Intensieve krachttraining geeft stress en het is belangrijk dat hier zorgvuldig aandacht aan wordt besteed. Met de juiste combinatie aan ingrediënten biedt het supplement Corti de mogelijkheid aan je lichaam om opnieuw te herstellen en in balans te blijven. Doorgaans zijn ook vitamine C, Calcium en Chroom toegevoegd om ook een gezond functioneren van het immuunsysteem te bevorderen. Een effectief supplement dat eigenlijk niet in een gebalanceerd voedingsschema mag ontbreken. 


Ashwaganda als bestanddeel

Ashwaganda wordt al duizenden jaren in de Indiase geneeskunde erkend als medicinaal wondermiddel. De medicinale krachten bevinden zich voornamelijk in de wortels van de struik Ashwaganda. Doordat Ashwaganda een adaptogeen is, zal het je helpen om beter met stressvolle situaties om te gaan en biedt het ondersteuning bij stress in het lichaam die ontstaat tijdens het sporten. Je kunt daarnaast ook beter omgaan mentale uitdagingen en veranderingen in je leven. 

Ashwaganda in Corti wordt ingezet voor het verlagen van bloedsuikerspiegels, het verminderen van ontstekingen in het lichaam of het herstel bij huidaandoeningen. Stress wordt aanzienlijk verminderd en het stimuleert kracht en spiergroei; precies wat je nodig hebt om jouw intensieve trainingssessies optimaal te benutten. 

Phosphatidylsering als bestanddeel

Een ander belangrijk bestanddeel van Corti is Phosphatidylsering, een verbinding van fosfolipide, die helpt bij het reguleren van de toestroom aan voedingsstoffen naar cellen. Het is een component in celmembranen die bovendien zorgt dat afvalstoffen kunnen wegstromen en je lichaam verlaten. De werking op Cortisol is effectief, doordat het ervoor zorgt dat de afgifte van dit hormoon onderdrukt wordt in je lichaam. Cortisol kan schadelijke effecten hebben, wanneer er over een langere periode voortdurend stress ervaren wordt. Een goede afbraak is dan gunstig om trainingssessies gebalanceerd te laten verlopen.