Citrulline Malaat als supplement bij sporten

Citrulline Malaat als supplement bij sporten

Citrulline Malaat is een populair ingrediënt dat aan menig pre-workout supplement wordt toegevoegd. Als effectieve aanvulling op je trainingsroutine kan Citrulline Malaat werkelijk een boost geven, zeker als je die nodig hebt om goede prestaties te leveren.
Tudca, voor leversupport Reading Citrulline Malaat als supplement bij sporten 3 minuten Volgende Pump pre workout

Veel fanatieke sportliefhebbers maken gebruik van een pre-workout, een supplementcombinatie die de prestaties tijdens het trainen moeten bevorderen. Je verhoogt hiermee het energieniveau, waardoor je langer en intensiever kunt trainen, zonder dat je je lichaam overmatig belast. Met name gewichtheffers en bodybuilders maken gebruik van pre-workout supplementen, voordat een training van start gaat. Citrulline Malaat is een populair ingrediënt dat aan menig pre-workout supplement wordt toegevoegd. Als effectieve aanvulling op je trainingsroutine kan Citrulline Malaat werkelijk een boost geven, zeker als je die nodig hebt om goede prestaties te leveren. Citrulline Malaat is een aminozuurverbinding die vermoeidheid voorkomt tijdens een intensieve training. Het kan dus effectief worden ingezet om te voorkomen dat je energie vroegtijdig afneemt, waardoor je niet het aantal herhaalsessies haalt dat je wilt bereiken voor een effectieve training. Een effectief supplement dat zeker niet mag ontbreken aan je voedingsschema.


Citrulline in supplement

Citrulline wordt ook wel L-citrulline genoemd en is een lichaamseigen aminozuur. Het lichaam maakt dit stofje zelf aan en is betrokken bij de stofwisseling. Het verwijdt bloedvaten om de bloedstroom en zuurstoftoevoer door het lichaam te verbeteren. Tijdens het sporten heeft je lichaam zuurstof nodig om voldoende energie te verkrijgen om trainingen te volbrengen en topprestaties te leveren. Citrulline zorgt ervoor dat de zuurstof naar de spiercellen kan stromen en dat eveneens de productie van stikstofmonoxide naar de werkende spieren gaat. Hierdoor wordt de aerobe capaciteit verhoogd en kun je meer van jezelf vragen om optimaal profijt uit je training te halen. Doordat Citrulline een langere halfwaardetijd heeft, blijft de stikstofmonoxide langer in het lichaam circuleren en verhoogt dit het argininegehalte. Zuurstof wordt zorgvuldig aan de spieren geleverd, waardoor je een goede training kunt hebben. Ook in voeding zit Citrulline, dus het is verstandig deze producten in je voeding te implementeren: watermeloen, komkommer, courgette, noten, pompoen en uien of zalm.


Spiervermoeidheid tegengaan met supplement

Wanneer Citrulline wordt gecombineerd met Malaat kun je met een dergelijk supplement spiervermoeidheid tegengaan of vertragen. Bij weerstandstraining heb je veel energie nodig, om voldoende spieropbouw mogelijk te maken en spieren zorgvuldig te laten herstellen na afloop van een training. Een supplement met Citrulline Malaat stelt je in staat om meerdere herhaalsessies uit te voeren, zonder hierbij vermoeid te raken. Kleine beschadigingen in de spieren, die optreden als gevolg van intensief trainen, worden sneller hersteld. Hierdoor kun je sneller nieuwe trainingsoefeningen uitvoeren, zonder dat je lichaam oververmoeid raakt. Citrulline Malaat verbetert de prestaties van trainen met dumbells en overige gewichtsoefeningen. 

Dosering van Citrulline Malaat

Een dagelijkse dosering van 6 tot 8 gram Citrulline Malaat is voldoende om een duidelijke verbetering aan prestaties te bemerken tijdens het sporten. Je kunt het opbouwen en bij 3 gram beginnen en zelf ervaren hoeveel meer energie dit reeds geeft om meerdere herhaalsessies te kunnen uitvoeren. Dit supplement kan meerdere dagen achter elkaar worden ingenomen, zonder dat het ernstige bijwerkingen geeft. Je kunt ervoor kiezen om tweemaal daags 3 gram Citrulline Malaat in te nemen om aan je voedingsschema toe te voegen, als aanvullend product en energieboost.