Berberine is een supplement dat kan worden ingezet voor herstel tijdens het sporten. Het heeft een antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschap, waardoor het effectief werkt bij herstel van schade die je oploopt tijdens intensieve trainingssessies. Berberine behoort tot de groep van Isochinolinealkaloïden en wordt verkregen uit de gewone barbes. De Berberine werking richt zich op verschillende aspecten. Zo kan het worden ingezet als je graag gewicht wilt verliezen, doordat het een positief effect heeft op de spijsvertering. Berberine reguleert de bloedsuikerspiegel en zorgt ervoor dat het hart gezond blijft. Genoeg reden om de positieve effecten van Berberine te ontdekken door dit supplement toe te voegen aan je voedingsschema. Zo bied je jouw lichaam de juiste ondersteuning tijdens het sporten en behaal je de beste resultaten op gebied van gezondheid, kracht en fysieke uitstraling.

Berberine werking op spijsverteringskanaal

De bioactieve stof Berberine heeft een positieve uitwerking op het spijsverteringkanaal. Doordat er alkaloïden in zitten, worden goede bacteriën in de darmen gereguleerd en ontstaat er een rijke bacteriële microflora. Het effect hiervan is dat de ontwikkeling van infecties minder kans maakt en reeds aanwezige ontstekingen in het spijsverteringskanaal worden verlicht. Berberine helpt bij een goed functioneren van de darmen en versnelt daarnaast nog de vetverbranding. De hormoonhuishouding wordt erdoor gereguleerd, waardoor er sprake is van een optimaal vetmetabolisme. Als fanatieke sporter wil je uiteraard je lichaam zo droog mogelijk krijgen, waarbij vet geen kans meer heeft. Door inname van het supplement Berberine zorg je voor optimale vetverbranding en een positieve darmflora, wat bijdraagt aan het behalen van effectieve resultaten.

Gezondheidseffecten van Berberine

De Berberine werking heeft verschillende kwaliteiten op het lichaam. Zo is het antimicrobieel, weerstand verhogend, ontstekingsremmend, pijnstillend, neuro protectief en biedt het bescherming aan organen en een verlagende werking op bloedglucose en bloedlipiden. Als je over een verhoogde bloeddruk beschikt, zal ook deze worden verlaagd door inname van het supplement Berberine. Berberine is bevorderend voor de gezondheid van een sterk hart. Het helpt de triglyceriden, de slechte en totale cholesterollevels verlagen, waardoor je minder snel kans loopt op het oplopen van een hartaanval. Zeker bij intensieve trainingssessies, waarbij je veel kracht en inspanning moet leveren, wil je er zeker van zijn dat je hart in goede conditie verkeert. Ook zorgt Berberine voor een verhoging van glucose-opname in de lichaamscellen en ondersteunt het de regeneratie van alvleeskliercellen. De bloedsuikerspiegel wordt erdoor verlaagd, waardoor dit een effectief supplement is voor een gezond lichaam tijdens intensieve trainingen. 

Dosering Berberine voor optimale werking

Voor optimaal effect kun je een dagelijkse dosering van tussen de 200 tot 2000 mg per dag aanhouden. Het kan langdurig worden gebruikt, naar gelang de behoefte. Door een lage toxiciteit is dit een uitstekende dosering om te hanteren, echter kan dit per persoon verschillen. Als je kiest voor een hogere dosering kun je last krijgen van klachten als constipatie, diarree of een opgeblazen gevoel. Door juist gebruik van dit supplement behaal je een optimale Berberine werking voor uitstekende sportprestaties. Profiteer van een sterk lichaam, goede afvalresultaten en kracht tijdens het sporten met een Berberine supplement.